Pallase tekstiilitudengite näitus “Homme?” Prima Vista kunstiprogrammis

Neljapäeval, 2. mail kl 16 avatakse Tartu Ülikooli raamatukogus Kõrgema Kunstikooli Pallas tekstiiliosakonna 3. kursuse tudengite gobeläänide näitus „Homme?“. Väljapanekul on eksponeeritud noorte kunstnike tulevikulised piltvaibad erinevatest düstoopiatest, utoopiatest ning karmist helgest olevikust. Näitus kuulub Prima Vista festivali kunstiprogrammi.

Elu on tsükliline. Me kogeme tõuse ja langusi, õnnestumisi ja ebaõnnestumisi. Kuid aeg aitab näha, et minevikul ei ole lõplikku mõju meie tulevikule. Aeg võimaldab taastuda ning edasi liikuda, hoolimata tehtud vigadest. Kõigil inimestel on võime kohaneda ja areneda, kui lubame ajal end juhtida. Aeg paneb mõistma, et oluline pole mitte ainult praegune hetk, vaid ka see, mis ees ootab. Kõik, mis meid puudutab, on ajutine ja mööduv. See annab lootust ja julgustab vaatama parema tuleviku poole. Helge ja ilus tulevik ei ole siiski garanteeritud. Sõltumata meie püüdlustest, võib tulevik tuua midagi ootamatut, isegi katastroofilist. Düstoopiline tulevik aga innustab olevikulist vastuhakku. Keegi tegelikult ei tea, mis meid ees ootab. Homme? Ülehomme? Kohtume siis, kui homme on käes.

Neli Pallas tekstiiliosakonna 3. kursuse tudengit mõtisklevad näitusel eksponeeritud teostega selle üle, mida tulevik tuua võiks. Nad uurivad, milline on olevik, kus on hea elada või siis hoopis väga halb elada. Kas head tulevikku on üldse loota ning kas sellest unistada on mõistlik? Kas lootus on juba surnud või peidab ta ennast lihtsalt hästi?

Näitusel esinevad: India Maria Emilia Kiisler, Kristiin Kuuslap, Sofia Lanman ja Brigitte Mihkelson. Väljapanekut täiendavad tööd osakonna metoodilisest fondist.

Tööd on valminud piltvaibakursuse raames ning nende valmimist juhendas ja näitust kureeris Pallase tekstiiliosakonna juhataja, professor Aet Ollisaar.

Näitus on avatud 2. juunini Tartu Ülikooli raamatukogu III korruse tudengite söögitoas ja koridoris.

Lisainfo:
Prof Aet Ollisaar
Kõrgema Kunstikooli Pallas tekstiiliosakonna juhataja
aet.ollisaar@pallasart.ee

Foto Sofia Lanman, India Maria Emilia Kiisler