Fotograafia osakonna vilistlase Anna Hintsi dokfilm võitis Euroopa parima dokfilmi auhinna

9. detsembril kuulutati Berliinis välja Euroopa filmiauhinnad. Parima dokfilmi preemia laureaadiks valiti Kõrgema Kunstikooli Pallas fotograafia osakonna vilistlase Anna Hintsi dokfilm „Savusanna sõsarad“. See on Eesti esimene EFA filmiauhind.

Nominendid ja võitjad välja valinud Euroopa filmiakadeemiasse kuulub 4600 liiget üle Euroopa. Euroopa Filmiakadeemia on 1988. aastal asutatud Euroopa filmitegijate ühendus, mis annab välja Euroopa Filmiauhindu 24 kategoorias. Tegemist on Euroopa filmidele antava kõrgeima tunnustusega. “Savvusanna sõsarad” on ka Eesti kandidaatfilm parima rahvusvahelise filmi kategoorias eesootavatel Oscaritel ning pretendeerib ka parima dokfilmi kategoorias. (Postimees, 10.12.2023)

„Savvusanna sõsarad“ esilinastus esimese Eesti dokumentaalfilmina maineka Sundance´i  filmifestivali võistlusprogrammis ning võitis maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammi parima režissööri preemia. Dokumentaalfilm tutvustab Vana-Võromaa suitsusauna kombestikku („savvusanna kombõ“), mis on kantud UNESCO inimkonna vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja.

Loe lisaks:
ERR, 09.12.2023 “”Savvusanna sõsarad” võitis Euroopa parima dokfilmi auhinna”
Postimees, 09.12.2023 “ERAKORDNE VÕIT ⟩ «Savvusanna sõsarad» pälvis Euroopa parima dokfilmi auhinna”

Foto: CLEMENS BILAN / EPA / Scanpix