Luues lugu. Pallase nahadisaini osakonna näitus

Luues lugu. Pallase nahadisaini osakonna näitus
galeriis Pallas
07.-30.04.2022

Neljapäeval, 7. aprillil, kell 17.30 avatakse galerii Pallas keldrikorrusel Kõrgem Kunstikool Pallas nahadisaini osakonna 4. kursuse tudengite koostatud näitus “Luues lugu”.

Näitus “Luues lugu” toob vaatajani nahadisaini osakonnas valminud aksessuaaridisaini teosed. Väljapanek keskendub loomisprotsessile, kus iga tudeng on oma loo jutustaja, misläbi on vaatajal võimalus piiluda ka aksessuaaridisaini köögipoolele. Valminud tööd iseloomustavad kujuneva disaineri mõttemaailma, näidates vaatajale, kui erinevalt on võimalik ühte ja sama teemat käsitleda.

Näituse külastaja saab jälgida, kuidas galerii ruumid on jagunenud teemade kaupa, samas neid kõiki seob individuaalsel tasandil loomislugu. Esemete kõrval pööratakse tähelepanu ka nahadisaini osakonna tudengite isiklikele tõekspidamistele – igaühel on oma käekiri, seda nii värvide, materjali kui vormide näol. Sooviks on näidata tavakasutajale ka seda osa, mis tavaliselt nähtamatuks jääb. Ehk saab uudistada ideid, kavandeid, lõikeid, prototüüpe, materjali katsetusi, jääke, kulusid ja emotsioone. Osad õppetööna valminud esemed on leidnud praktilist kasutamist ja omavad seetõttu kasutusjälgi. Mõnede puhul on tudengid teadlikult lisanud midagi juba olemasolevale või muutnud vana päevinäinud objekti uuesti kasutatavaks.

Näitusel esinevad Kullake-Aleksandra Kask, Evelin Kõur, Netty Muld, Marit Must, Märt Puusta, Riina Raudson, Stefani Vissel, Helen Strom, Kerttu Rebane, Kerli Otsa, Gerli Kelt, Gregor Kiin, Anzela Sirel, Ulla- Mari Tammela, Grete-Prost Kängsepp, Birgit Peerna, Kelly Pärt, Jaanika Leiter, Moolen Veering, Helen-Mary Vartšun, Dhana Vaimann, Kristin Trump, Regita Lepla, Janika Autor, Merilin Kask ja Helen Vetik.

Töid on juhendanud Kerli Jõgi, Tiina Karu, Maila Käos, Kristel Suigussaar, Juta Mölder ja Tõnu Ojaperv.

Näitus “Luues lugu” jääb galeriis Pallas avatuks aprillikuu lõpuni.

Lisainfo:
Maila Käos
+372 5557 1455
maila.kaos@pallasart.ee

Galerii Pallas
galerii@pallasart.ee
+372 734 9954
T-L 11-18, Riia 11, Tartu

facebook.com/GaleriiPallas

 

Kaanefoto Märt Puusta. Luues lugu. Fotokollaaž. 2022.

04/04/2022