Pallase 2024. aasta lennu lõputööde avalikud kaitsmised ja näitus

2024. aasta lennu näitus

3. juunist kuni 6. juulini on Pallase galeriis avatud meie kultuuripealinna aasta lennu lõputööde näitus. 61 lõputööga mahukas väljapanek läbi galerii kolme korruse võtab kokku 2024. aasta lõpetajate eelnevad neli õpiaastat ning esindab Pallase kolme fookusvaldkonda (disain, konserveerimine/restaureerimine ja kunstid) seitsmel õppekaval: fotograafia, maal ja restaureerimine, meedia- ja reklaamidisain, mööblidisain ja restaureerimine, nahadisain ja restaureerimine, skulptuur ning tekstiil. 

Lõputööde näituse kujundaja on Pallase peakunstnik Madis Liplap.  

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Lõputööde avalikud kaitsmised

3. juunist kuni 13. juunini toimuvad 2024. aasta lennu lõputööde avalikud kaitsmised, mida on oodatud kõik huvilised vaatama-kuulama. Kaheksa päeva jooksul tulevad kaitsmisele 61 lõputööd disaini, kunstide ning konserveerimise/restaureerimise valdkondades. 

  • Konserveerimise ja restaureerimise suunal kaitsevad 3.–4. juunini lõputöid mööbli-, maali- ja nahadisaini osakonna lõpetajad. 
  • Disaini valdkonnas kaitsevad 5.–7. juunini oma lõputöid nelja osakonna lõpetajad: mööbli, meediadisaini, nahadisaini ning tekstiili.  

Mitmeid tekstiiliosakonna lõputöid ja nahadisaini osakonna lõputöid esitletakse 6. juunil Estonian Fashion Festivali raames toimuval Pallase moeetendusel Mood-Performance- 
Tants Knorringu Aadlimajas. Etendus on piletiga.  

  • Kunstide valdkonnas kaitsevad 11.–13. juunini lõputöid fotograafia, meediadisaini, skulptuuri ning maali eriala lõpetajad. 

Enamik kaitsmisi toimub galeriis Pallas (Riia 11, Tartu) ning täpne ajagraafik asub siin: https://pallasart.ee/oppimine/kaitsmised-2024/   

Lõputööde hindamiskomisjonide koosseisu kuuluvad valdkondade eksperdid Eestist ja välismaalt.